A-Kolbe

Et produkt uden problematiske stoffer

Forbrugerrådet Tænk Kemi er en uafhængig organisation, som indsamler viden og tester en lang række produkter – alt lige fra hudplejeprodukter til møbler og elektronik. Formålet med organisationen er at give forbrugerne en mulighed for nemt, at vurderer om produkterne, som du har i hånden, kan indeholde hormonforstyrrende eller allergifremkaldende stoffer.

Når et produkt er vurderet, vil det modtage enten en A, B eller C-kolbe som vurdering.

Vurderingerne kan findes i Forbrugerrådet Tænk Kemi’s app: Kemiluppen.
Læs mere om Kemiluppen her

 

Alle hudplejeprodukter fra Lille Kanin har modtaget en A-Kolbe.

A-Kolbe

Hvad betyder vurderingen?

A-Kolbe:
Produktet er fri for en række problematiske kemikalier. Forbrugerrådet Tænk anbefaler derved produktet og anser det som et godt valg.

B-Kolbe:
Produktet er fri for mange problematiske kemikalier, men har muligvis enkelte indholdsstoffer, som du bør være opmærksomme på. Det kan også være kemikalier i meget lav dosis. Ofte er der tale om parfume eller andre duftstoffer

C-Kolbe:
Forbrugerrådet Tænk vil ikke anbefale et produkt, som har fået tildelt C-Kolben. Produktet indeholder flere omdiskuterede eller problematiske kemikalier.

Hvordan vurderes produktet?

Vurderingerne bygges på en “deklarationstest”, hvor produktets deklaration sammenlignes med en oversigt over problematiske stoffer. Stofferne, som findes på denne oversigt, er ikke ulovlige, men de mistænkes for at være hormonforstyrrende eller allergifremkaldende.

Læs mere om vores andre mærkninger her: Certificeringer