Skrevet d. 4. juni 2021 af Nanna Dalentoft

10 Gode lege til et babyshower

…som både er sjove for den vordende mor og gæsterne.
Babyshower

Der er ikke noget som et vellykket babyshower – derfor har vi prøvet at samle nogle forskellige lege samt nogle lækre bud på gaver, som man kan medbringe.

Et babyshower kan arrangeres i mange afskygninger, og der findes et utal af sjove lege og aktiviteter, som kan bringe masser af smil og gode minder med sig. Ofte så kender alle deltagerene til et babyshower ikke hinanden, så udover at babyshower legene skal skabe sjov og hygge, skal de også fungerer som en aktivitet som kan involvere alle.

Nogle lege til et babyshower kan være omfattende og kræve lang tids forberedelse. Eksempler på dette kan være lege hvor alle deltagere skal medbringe genstande som fx. baby billeder af dem selv.

Her er nogle af de lege, som vi hos Lille Kanin kender til og som vi selv har testet af. Legene er kendetegnet ved at de kræver meget lidt forberedelse og kan udføres med ting som en vordende mor ofte har i deres hjem. Legene kan også give jer inspiration til andre lege/idéer til et evt. kommende babyshower:

🤍 GÆT MAVENS STØRRELSE
Sådan gør I:
En snor gives til alle deltagere, som skal prøve at gætte størrelsen på den vordende mors mave. Når alle har skrevet deres gæt ned på et stykke papir, føres en snor rundt om maven på den vordende mor for at se, hvem der var tættest på.

Alt I skal bruge: Snor, målebånd, saks, papir og kuglepinde

🤍 GÆT BLEENS FYLD
Sådan gør I:
Hvis den vordende mor altid er klar på sjov og spas, så vil denne leg give rig mulighed for en masse grin. Man finder x antal bleer og fylder dem med samme antal forskellige slags chokolade, sennep, leverpostej eller lign. Så skal den gravide gætte indholdet ved at lugte – og evt. smage sig frem til.
Ikke alle er til denne leg, så vælg den med omhu 🤍
Husk at holde øje med, hvor mange hun gætter rigtigt

Alt I skal bruge: 1 pk og madvarer

🤍 HVEM KAN HURTIGST GIVE BLE PÅ
Her anbefaler vi på det kraftigste at medbringe en dukke, da dette kan gå vildt for sig

Alt I skal bruge: 1 pk bleer

🤍 HVEM KAN KOMME PÅ FLEST NAVNE MED FOR-BOGSTAVET A
…eller hvilket som helst andet for-bogstav
Denne leg er god, hvis der endnu ikke er taget stilling til, hvad baby endnu skal hedde.

Alt I skal bruge:  Papir og kuglepinde til antal deltagende

🤍 DRIKKE AF SUTTEFLASKE-KONKURRENCE
Sådan gør I:
Se hvem kan først drikke indholdet af en sutteflaske (indhold f.eks. juice, mælk eller kakao).

Alt I skal bruge: Sutteflasker til antal deltagende og indhold

🤍 MOR ELLER FAR-QUIZ
Sådan gør I:
Deltagerne og den gravide skal svare på f.eks. 10 spørgsmål om, hvem der gør hvad ift. baby, f.eks. Hvem skifter først babys ble / Hvem vil stå mest op om natten etc.
Venindernes svar på denne quiz sammenlignes med den gravides svar, for at se hvem der gættede flest rigtige.
Denne leg kan bidrage til grin og gode samtaler rundt om bordet.

Alt I skal brugeHer finder du vores bud – kan med fordel printes: Babyshower Quiz.

 

Babyshower lege som kræver forberedelse

Er du ude i lidt god tid og har overskud til at forberede dig lidt mere, så er det godt givet ud. Her er 3 yderligere babyshower lege som kræver forberedelsestid,

men med garanti vil løfte stemning til det kommende babyshower.

🤍 Gæt en baby
Sådan gør I:

Hver deltagere i selskabet skal medbringe et billede af dem selv som baby eller barn. Billederne bliver derefter samlet ind og hængt op på en snor, så alle billedet kan ses. Alternativt præsenterer vedkommende som arrangerer legen billeder på skift, mens de resterne gætter hvem baby’en er.
Legen kan også fungerer som en “tip en 13’er”, hvor alle noterer ned hvem de tror baby’en er også sammenligner man til sidst.

Vurderer stemningen til babyshoweret og tag en beslutning på dagen. Uanset, så er baby billeder en god måde at kickstarte den gode stemning og starte dialog.

🤍 Personlig baby historier
Sådan gør I:

Alle noterer ned på et stykke papir, en “sjov” babyhistorie fra da de var barn. Eksempler: sjove måder ord blev udtalt, ting man gjorde som baby, sjovt første ord m.m. Alle historier ligges i en skål og man skiftes til at trække en historie og læse op. Så skal selskabet i fællesskab finde frem til hvem de tror historien handler om.
Tip. Hvis man vil have mere kontekst til historierne, kan man på forhånd oprette et google docs, og bede folk om skrive deres historier ind.

🤍 Spotify quiz “baby – versions”.
Sådan gør I:

Man opretter en playliste på spotify med sange som enten indeholde ordet “baby” i teksten eller i navnet på sangen. Musik quizzen afvikles ved at vedkommende afspiller en sang og de andre skal være hurtige og række hånden i vejret, og gætter sangens navn. Hvis sangens navn er svært, kan linjen i sangen, hvor baby bliver nævnt evt. synges som erstatning. Holdet med flest rigtige vinder.

Gave til et babyshower

Udover en masse sjove lege, så vil man også gerne forkæle den kommende mor med en lille ting. Det kan dog være vanskeligt at finde på en god gaveidé. Men frygt ikke – vi har selv været der – og har derfor samlet forskellige bud på nogle af vores familiemedlemmer, som er ideelle som babyshower gave. Se vores pakker her

Hele Familien Kanin

Hele Familien Kanin er en genial gaveidé, da den indeholder alle de produkter, som er en fordel at have, når man har en baby derhjemme. Den indeholder alle vores Cremer, Balm, Shampoo og Olie, og er en pakke fyldt med tryghed på flaske. For at smide lidt ekstra kærlighed i puljen, så tilføj en af de skønne sansekaniner, som er lavet af 100%  Hevea-træ. De er særligt gode til at lindre de ømme gummer, giver masser af tryghed og stimulerer babyens sanser.

 

Køb hele familien Køb Sansekanin Køb hele familien inkl. sansekanin

 

Banner med alle 6 certificerringer i Lille Kanin