Alt du skal vide om at bade din nyfødte

SLS med tvillingerne

Hvornår skal baby have sit første bad?

Dit nyfødtes barns hud kommer med et fugtboost fra fødslen, nemlig fosterfedt. Det beskytter og fugter huden og derfor kan du med fordel vente et par dage med babys første bad. – eventuelt kan du fordele det på kroppen indtil første vask, så huden kan ånde.

Hvornår skal jeg bruge sæbe?

Der er så mange forskellige måder at vaske din baby på. Derfor er der heller ikke en metode, der hverken er rigtig eller forkert, men der er enkelte metoder, som går igen hos de fleste familier.

Vi anbefaler at bruge en mild parfume fri olie i badevandet i babys første tid – det behøver ikke at være mere end et par dråber. Dette gør du for at tilføre fugt til babys sensitive hud, og på denne måde forhindrer udtørring af huden.

Det er altså ikke nødvendigt at vaske nyfødte med sæbe. Først når dit barn når en alder, hvor du føler de bliver snavset eller beskidte, kan du tilføre sæbe i vandet. Dette er individuelt fra familie til familie, hvornår de føler tidspunktet er det rette.

En lille tommelfingerregel er, at bruger du en mild og skånsom sæbe, så har det ingen større betydning om din baby er 4 mdr., 13 mdr. eller 2 år.

Hvor ofte skal nyfødte i bad?

1-2 gange om ugen er rigeligt – de behøver ikke et bad lige så ofte som større børn og voksne har.

Hvad skal jeg undgå?

Som udgangspunkt er det vigtigt ikke at gøre brug af en sæbe med parfume og andre ingredienser som kan være allergifremkaldende. Nyfødte har helt naturligt en sartere hud end voksne, og har derved lettere ved at udvikle allergi og anden form for hudirritation.

Derudover har produkter med allergifremkaldende ingredienser også en tendens til at give irritation og svie i øjnene.

For at undgå disse produkter kan du kigge efter mærkningerne: Allergy Certified og Asthma & Allergy Nordic. Disse certificeringer er din sikkerhed for, at produkterne ikke indeholder parfume eller farvestoffer, at de har minimalt indhold af hudirriterende ingredienser, og minimerer derfor risiko for allergi og udvikling af kontaktallergi. Du kan læse mere om mærkninger på babyprodukter her

 

SKÅNSOMME PRODUKTER TIL BAD

Alle produkter fra Lille Kanin er uden parfume, fyldt med naturlige og økologiske ingredienser og bidrager derfor til et mildt og skånsomt bad for de mindste. Her er et par favoritprodukter til badetid

 

Køb Spa-sætKøb Bad & ShampooKøb Bad & Baby Olie 

 

Banner med alle 6 certificerringer i Lille Kanin